← Vorige
Bewegen Op Verwijzing (BOV)
Dagelijks bewegen. Soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?
Dankzij het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘BOV-coach’.
Bewegen Op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk. Op dit lokale niveau en in afstemming met verschillende sectoren is het belangrijk dat het laagdrempelige beweegaanbod in kaart wordt gebracht. Waar nodig wordt dit best ook aangevuld met een aanbod dat voldoet aan de noden van de doelgroep.
Voor wie?
Volwassenen met een verhoogd beïnvloedbaar gezondheidsrisico dat verminderd kan worden door voldoende te bewegen en minder langdurig te zitten
Wie kan de ‘Bewegen Op Verwijzing' lokaal organiseren?
Lokale en regionale partners uit verschillende sectoren werken best samen: lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod en organisaties die kwetsbare groepen bereiken
Waarom?
Meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien worden kwetsbare groepen op deze manier goed bereikt.
Actie ondernemen?
In Logo Brugge-Oostende kunnen er 6 BOV-initiatieven op poten gezet worden, één binnen elke zorgregio kleine stad (Blankenberge, Brugge, Knokke-Heist, Oostende, Torhout, Veurne). Wil jij een lokaal BOV-initiatief opstarten? Dat kan vanaf nu door een projectaanvraag in te dienen met een netwerk van lokale en regionale partners.
Logo Brugge-Oostende is een verplichte partner. Contact opnemen kan via voedingenbeweging@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 95.